13. ročník Týdne pro rodinu

Cílem tohoto ročníku s mottem: ,,Rodinná pohoda není náhoda“ bylo ocenit úsilí, které je do rodinných vztahů investováno. Žít v rodině není volnočasová aktivita. Vytvářet vztahy je pěkná ,,fuška“: vztahy potřebují motivaci, trpělivost, vzory a také vzdělávání. Možná úskalí se dají překonávat. Jinak řečeno, má-li nám být v rodině a mezilidských vztazích hezky, je třeba na nich pracovat, vyhradit si čas na sebe a zkrášlovat to, co mezi sebou žijeme. Štěstí přeje připraveným!

Týden pro rodinu (TPR) je krásnou oslavou toho nejcennějšího, co máme – rodiny. Vyhlašovatelem je Rodinný svaz ČR, s významnou spoluúčastí některých krajů, měst, městských částí a obcí. Každoročně upozorňujeme na hodnoty a přání rodin a současně na úskalí, která tyto hodnoty ohrožují. TPR je vždy provázen bohatou nabídkou aktivit pro rodiny a náměty k obohacení rodinného života. Program vytvářejí členové Rodinného svaz ČR, kterými jsou centra pro rodinu a také další organizace, které se k Týdnu připojí.

Zeptej se vašich, proč jsou spolu – iniciativa vyzývala mladé lidi a děti, aby se rodičů zeptali: „Proč jste spolu?“ a také rodiče, zeptejte se dětí: Kdy je vám doma dobře?

ŽILI JSME TÝDNEM PRO RODINU

Pracovní list ke stažení

Plakátek ke stažení