15. Ročník Týdne pro rodinu

Rádi bychom vás pozvali k zapojení do 15. ročníku Týdne pro rodinu, který bude probíhat od 15. do 21. května 2023. Letošní motto zní: Rodina – trvale udržitelný život. Týden pro rodinu je krásnou oslavou toho nejcennějšího, co máme – rodiny. Vyhlašovatelem je Rodinný svaz ČR.

Pozvánka předsedy Jana Zajíčka k zapojení do 15. ročníku Týdne pro rodinu

Hodně se v současnosti mluví o udržitelnosti. Solární panely, zelená energie, úspory, třídění,… A proč to všechno? Nezapomínáme na ty, pro které to celé snažení je? Rodina je malou stavební buňkou celé společnosti. V ní se učíme, jak se chovat k přírodě, ke světu, ale především k sobě navzájem. Vnímáme, že udržitelnost života není možná bez kvalitních mezilidských i mezigeneračních vztahů. Udělejme něco dnes pro lepší vztahy, vytvořme dětem a členům rodiny pěkné vzpomínky.

Jak se zapojit?

Zveme k zapojení vás, kraje, obce, organizace, instituce, školy, kluby, farnosti, spolky… Můžete uspořádat a zaregistrovat akci, vyvěsit plakát a pracovní list (Tip pro vaši rodinu) na svých sociálních sítích a nebo „jen“ vyvěsit banner „Připojujeme se“. Celkový přehled akcí, včetně té své, pak najdete v záložce Nabídka akcí. Pokud pošlete své logo, zveřejníme je v záložce Zapojili se.

Pro vás, milé rodiny, jsme připravili Tip pro rodinu. Sedm námětů, jak spolu strávit jeden květnový týden:

Co je cílem Týdne pro rodinu?

Upozorňovat na hodnoty a přání rodin a současně na úskalí, která tyto hodnoty ohrožují.

Co se během Týdne pro rodinu děje?

Aktivity po celé zemi pořádají členská centra Rodinného svazu ČR, tedy centra pro rodinu, a další organizace, instituce, spolky, kluby, farnosti, školy,… které se k Týdnu připojí. Týden tedy zahrnuje bohatou nabídku aktivit pro rodiny a náměty k obohacení rodinného života.

#tydenprorodinu

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@rodinnysvaz.cz, bude nám ctí.

Těšíme se na případné obohacení letošního Týdne pro rodinu Vaší účastí!

Jan Zajíček, Rodinný svaz ČR

Týden pro rodinu má záštitu Ministerstva práce a sociálních věcí.